Ευχές για το πιο υπέροχο πλάσμα του κόσμου την ΓΥΝΑΙΚΑ!

Ευχές για το πιο υπέροχο πλάσμα του κόσμου την ΓΥΝΑΙΚΑ!



Σήμερα 8η Μαρτίου, εορτάζεται κάθε χρόνο  Παγκόσμια  η ΓΥΝΑΙΚΑ!


Είναι η μέρα αφιερωμένη στο γυναικείο φύλο, με την ονομασία:
 (Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών)
Εδώ στο Λογοτεχνικό περιβόλι!, θα βρείτε τις πιο πρωτότυπες, αστείες, εύθυμες, ευχές γεμάτες τρυφερότητα και Αγάπη για το ωραιότερο πλάσμα που έπλασε ο Θεός  την ΓΥΝΑΙΚΑ!

«Η γυναίκα έχει δυνάμεις πού εντυπωσιάζουν τον άνδρα. Μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και να αντέχει βαριά φορτία.
Αντέχει χαρά, αγάπη και γνώμες. Χαμογελάει όταν νοιώθει την ανάγκη να ουρλιάξει. Τραγουδάει όταν νοιώθει την ανάγκη να κλάψει. Κλαίει όταν είναι χαρούμενη και γελάει όταν φοβάται. Μάχεται γι’ αυτό που πιστεύει. Αντιστέκεται στην αδικία. Δεν δέχεται το «όχι» σαν απάντηση, όταν μπορεί να δει καλύτερη λύση. Δίνει όλο της τον εαυτό ώστε η οικογένειά της να θριαμβεύσει. Παίρνει μια φίλη της ή ένα φίλο της μαζί στο γιατρό όταν φοβάται. Η αγάπη της είναι άνευ όρων. Κλαίει όταν τα παιδιά της πετυχαίνουν. Είναι χαρούμενη όταν οι φίλοι της τα καταφέρνουν. Χαίρεται όταν μαθαίνει για μια γέννα.
Η καρδιά της ραγίζει όταν ένας συγγενής ή ένας φίλος πεθαίνει, αλλά βρίσκει την δύναμη να συνεχίζει στη ζωή. Ξέρει ότι ένα φιλί και ένα χάδι, μπορούν να θεραπεύσουν μια ραγισμένη καρδιά.
Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα μ’ αυτήν:
          Ξεχνάει τι αξίζει!




Ας τις διαβάσουμε προσεκτικά τις ευχές, ένα μπούσουλα , για να τις χαρίζετε , ανάλογα την περίπτωση:
– Αγαπημένη μου γυναίκα είσαι ότι πιο πολύτιμο και ακριβό έχω στη ζωή μου. Σου εύχομαι χρόνια πολλά.. μαζί μου!
– Εύχομαι οι γυναίκες να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους και να μην χρειάζεται να υποκρίνονται κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.
- Η γιορτή της γυναίκας πάντα μου θυμίζει, πόσο υπέροχο είναι να σε έχω. Χρόνια Πολλά!!!
    Τα δυο σου μάτια μοιάζουνε μ’ ένα ζευγάρι άστρα και μου φωτίζουν τη ζωή, αγγελοξελογιάστρα.




– Η ευτυχία… η χαρά… η καλοσύνη… η αγάπη… η ελπίδα… η επιτυχία… η ομορφιά… Όλες γένους θηλυκού … Όλες μοναδικές… Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε κάθε μία γυναίκα ξεχωριστά!
– Αγαπημένη μου, συγνώμη για όσες φορές σε αμφισβήτησα, σε πλήγωσα, σε στεναχώρησα, σε άγχωσα… Σε αγαπώ πολύ! Χρόνια πολλά!
– Χρόνια πολλά στα πιο όμορφα ιδιαίτερα απαιτητικά πλάσματα της γης! Να μας αγαπάτε και να μας κάνετε καλύτερους… σας λατρεύω!
H Marilyn Monroe είπε για τις γυναίκες:

Πόσο λάθος είναι για μία γυναίκα να περιμένει τον άντρα να φτιάξει τον κόσμο που θέλει, αντί να τον δημιουργήσει η ίδια.

Το sex είναι μέρος της φύσης. Κι εγώ συμφωνώ με τη φύση.

Η Marilyn Monroe για την ίδια:

Είμαι σαφέστατα μία γυναίκα και το απολαμβάνω.

Τα ρούχα σου πρέπει να είναι αρκετά κολλητά για να δείχνουν πως είσαι μία γυναίκα και αρκετά χαλαρά για να δείχνουν πως είσαι μία κυρία.

Κάτω από το makeup και πίσω από το χαμόγελο, είμαι απλά ένα κορίτσι που θέλει τα πάντα.

Δεν με πειράζει να ζω σ' έναν αντρικό κόσμο, αρκεί να μπορώ να είμαι μία γυναίκα μέσα σ' αυτόν.


Η Marilyn για τις σχέσεις:

Είμαστε όλοι μας αστέρια, και μας αξίζει να λάμπουμε.

Ποιος είπε πως οι νύχτες είναι για να κοιμάσαι;




Αστεία ρητά για τη γυναίκα

Οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν έναν άντρα που… εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, ποτέ όμως κάποιον που την έχασε. Charles Maurice de Talleyrand


Όταν ένας άντρας ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου στην σύζυγό του, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή είναι καινούρια σύζυγος ή είναι καινούριο το αυτοκίνητο

Μπορεί οι γυναίκες να προσποιούνται οργασμούς, αλλά οι άντρες προσποιούνται ολόκληρες σχέσεις. Σάρον Στόουν

Οι γυναίκες είναι σαν το τσιγάρο. Όσο και να καπνίσεις πάντα κάτι μένει.

Λίγα Λόγια για την ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται σήμερα 8 Μαρτίου:

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα.
 Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου.
Η Γυναίκα του μόχθου, του κόπου και του πόνου.
Η Γεννήτρα, η ζωοδότρα της Ζωής!
Η γυναίκα της καριέρας και η άνεργη.
Η σύντροφος, η σύζυγος, η ΜΑΝΑ, η συνοδοιπόρος, η βοηθός, η αδελφή και αδελφή ψυχή,  η φίλη, , η κόρη…
Τιμάμε τη μέρα αυτή, ως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματος, ως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της
ζωής.
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Κάθε μέρα  πρέπει να είναι η μέρα της γυναίκας, μα δυστυχώς μια φορά το χρόνο την τιμούν, ίσως και κάποιοι, ξεχνούν να πουν και ένα τυπικό χρόνια πολλά για την Ημέρα αυτή, την τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη…





Ιστορική αναδρομή , για το πώς καθιερώθηκε η Γιορτή της ΓΥΝΑΙΚΑΣ!
Τον Δεκέμβριο του 1977 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιερώνει την 8η Μαρτίου ως την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη. Η καθιέρωση αυτή στηρίζεται σε περισσότερα από ένα ιστορικά γεγονότα γυναικείων αγώνων.

Όταν το 1910, στο σοσιαλιστικό συνέδριο της Κοπεγχάγης, η Κλάρα Τσέτκιν -ηγετική φυσιογνωμία του γερμανικού και του διεθνούς εργατικού κινήματος- πρότεινε την 8η Μάρτη ως παγκόσμια ημέρα όπου θα τιμώνται οι αγώνες των γυναικών, είχε ήδη υπάρξει η «ημέρα διεκδίκησης πολιτικών δικαιωμάτων για τις γυναίκες» το 1907, στην Αμερική.

Η πρόταση της Κλάρα Τσέτκιν ήρθε σε μια χρονική περίοδο που σημαδεύτηκε από μία από τις σκληρότερες απεργίες γυναικών, την εξέγερση των 20.000 εργατριών στις βιοτεχνίες ιματισμού της Νέας Υόρκης που διήρκησε από το Νοέμβρη του 1909 ως το Φλεβάρη του 1910.

Για την ιστορία, τον Μάρτιο του 1911, η φωτιά στο εργοστάσιο της Triangle Waist, μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παραγωγής ειδών γυναικείου ρουχισμού στη Νέα Υόρκη, κοστίζει τη ζωή σε 146 εργαζόμενες.


Εκεί εργάζονταν για περισσότερες από 10 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα περίπου 500 άτομα, κυρίως μετανάστριες. Πολλές από αυτές ήταν μικρά κορίτσια ακόμα και ηλικίας 13-14 ετών, ενώ οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που δικάστηκαν το 1914 για την πολύνεκρη τραγωδία αθωώθηκαν, καθώς η ευθύνη τους περιορίστηκε στην καταβολή μιας ελάχιστης χρηματικής αποζημίωσης.

Η σημερινή εικόνα δείχνει κάποια πρόοδο στην ισότητα των φύλων, αλλά οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ανισότητες σε πολλούς τομείς. Το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε στο πρωτοφανές υψηλό επίπεδο του 66,4 % το 2017, αλλά η κατάσταση διαφέρει μεταξύ των κρατών μελών.

Η ισότητα γυναικών και ανδρών αποτελεί θεμελιώδη αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατοχυρώθηκε εξ αρχής, καθώς η Συνθήκη της Ρώμης περιείχε διάταξη για την ισότητα των αμοιβών.

Το 2018, οκτώ κράτη μέλη έλαβαν συστάσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου για τη βελτίωση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας (Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία και Σλοβακία).

Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας, με μισθούς κατά μέσο όρο 16 % χαμηλότερους από τους αντίστοιχους των ανδρών. Αυτό μεταφράζεται στο συνταξιοδοτικό χάσμα, το οποίο ανήλθε σε 35,7 % το 2017.

Σε ορισμένες χώρες της ΕΕ, άνω του 10 % των ηλικιωμένων γυναικών δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις δαπάνες της απαραίτητης ιατρικής μέριμνας, ενώ οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό στα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις.

Μόνο 6 από τα 28 εθνικά κοινοβούλια σε όλη την ΕΕ έχουν επικεφαλής γυναίκες και επτά στα δέκα μέλη εθνικών κοινοβουλίων στην ΕΕ είναι άνδρες.

Ενώ το σημερινό επίπεδο, 30,5% γυναικών σε θέσεις ανώτερων υπουργών, είναι το υψηλότερο από το 2004, έτος κατά το οποίο έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμα δεδομένα για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, εξακολουθούν να υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι γυναίκες τείνουν να λαμβάνουν χαρτοφυλάκια που θεωρείται ότι έχουν χαμηλότερη πολιτική προτεραιότητα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2018, σε μόλις έξι χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν ίσα δικαιώματα μεταξύ γυναικών και ανδρών. Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Λετονία, Λουξεμβούργο και Σουηδία βρέθηκαν στην κορυφή της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας με την ονομασία «Γυναίκες, Επιχειρήσεις και ο Νόμος 2019».

Από τις έξι χώρες, η Γαλλία είναι αυτή η οποία είδε τη μεγαλύτερη βελτίωση την τελευταία δεκαετία, με την εφαρμογή νόμου για την ενδοοικογενειακή βία, την παροχή ποινικών κυρώσεων για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας και την εισαγωγή γονικής άδειας μετ' αποδοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μία δεκαετία, όταν ο Οργανισμός ξεκίνησε να «μετράει» τις χώρες αναφορικά με το πόσο αποτελεσματικά εγγυώνται τη νομική και οικονομική ισότητα μεταξύ των φύλων, οι χώρες που πληρούσαν τα κριτήρια ήταν… μηδέν.

Τον Δεκέμβριο του 2018 δημοσιοποιείται στη Γενεύη, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η έκθεση για το χάσμα μεταξύ γυναικών και ανδρών στον πλανήτη με τίτλο «The Global Gender Gap Report 2018».

Η έκθεση περιλαμβάνει εκτενή στατιστική καταγραφή της κατάστασης της ισότητας των φύλων σε 149 χώρες εστιάζοντας σε τέσσερις βασικούς τομείς πολιτικής: οικονομία, εκπαίδευση, υγεία και πολιτική.

Με βάση τους σημερινούς ρυθμούς, το φυλετικό χάσμα παγκοσμίως δεν προβλέπεται να κλείσει για τα επόμενα 108 χρόνια, ενώ αναμένεται να χρειαστούν 202 χρόνια για την επίτευξη ισότητας μεταξύ των δύο φύλων στο χώρο εργασίας.
 Αντί Επιλόγου από το Λογοτεχνικό περιβόλι:


Χρόνια πολλά σε κάθε Γυναίκα που γιορτάζει σήμερα,
ανεξάρτητα με την ηλικία της,
γιατί όπως τόνισε και ο φιλόσοφος Ραλφ Γουαλντο Έμερσον:

« Η ηλικία της γυναίκας δεν σημαίνει τίποτα.
Οι καλύτερες μελωδίες παίζονται στα παλαιότερα βιολιά.»




Χρόνια πολλά σε όλες εκείνες τις γυναίκες, που μάχονται…
Που αγωνίζονται…
Που πονάνε…
Που μοχθούν, που κουράζονται…
Σε εκείνες που κλαίνε κρυφά….
Σε εκείνες που δίνουν μάχες που ίσως δεν γνωρίζει κανείς….


    Εύχομαι να είμαστε ο εαυτός μας πάνω από όλα, να στηρίζουμε τις επιλογές μας, να έχουμε πίστη σ’ αυτά που θέλουμε, να μην απογοητευόμαστε, να ονειρευόμαστε, υγεία και υπομονή.
    Εύχομαι όλες οι γυναίκες να γνωρίσουν την αγάπη και την γαλήνη και να νιώσουν ευτυχισμένες.
    Εύχομαι οι γυναίκες να μάθουν να αγαπούν πρώτα από όλα  τον εαυτό τους ,
για να μπορούν να δίνουν την αγάπη τους και στους άλλους συνανθρώπους,
να έχουν πίστη, αισιοδοξία, ελπίδα , αληθινά χαμόγελα πληρότητας και ευτυχίας
και να μην χρειάζεται να υποκριθούν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.
    Μέσα στη δυσκολία των ρόλων,
το να είναι μητέρα, να κρατά καριέρα, ν
α είναι άνθρωποι, μέσα στο πολυμορφικό των ρόλων που έχει η γυναίκα σήμερα να μην ξεχνά το πιο σημαντικό:
Ότι κάθε ρόλο της πρέπει να τον χαίρεται η ίδια.

 


Μην αμελήσετε να διαβάσετε σήμερα:
Αποφθέγματα για την Γυναίκα:

 Λίγα λόγια για την  εορτή της Γυναίκας
 Μια διδακτική ιστορία για την Γυναίκα
Δυό ποιήματά μου για την Γυναίκα
Μυστικά για να παραμείνετε νέες και όμορφες


Και μην ξεχνάτε ποτέ μα ποτέ πως:

    Η ευτυχία… Η  χαρά… Η καλοσύνη… Η αγάπη… Η ελπίδα… Η επιτυχία…
Η ομορφιά…
Η Πίστη, η ευγένεια,η αισιοδοξία, η χαρά, η υγεία....
Όλες γένους θηλυκού … Όλες μοναδικές….
Χρόνια πολλά  σε όλες σας και στην
 κάθε γυναίκα ξεχωριστά!
Γιατί είμαστε μοναδικά πλάσματα  και μας προίκησε ο Θεός με ευαισθησία και ταυτόχρονα δύναμη και αντοχή!
Χρόνια μας πολλά λοιπόν, να χαιρόμαστε τους άνδρες μας , τα παιδιά μας,
να τους δίναμε Αγάπη , αισιοδοξία με θάρρος,
   δύναμη, ψυχικό σθένος ,ελπίδα και πίστη, 
στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
    Χρόνια πολλά στα πιο όμορφα πλάσματα του πλανήτη ΓΗ!
Ρένα Γ. Τζωράκη







 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια